Menu
https://mindcms-main.s3.eu-west-2.amazonaws.com/aHBrYS1ubA%3D%3D/6377676c90f03/huisartsenpraktijk_korteakkeren_18_2022_1_20221118_120724.jpgHuisartsenpraktijk_KorteAkkeren_18_2022
Huisartsenpraktijk Korte Akkeren

Afspraak maken

Voor spoed zijn we altijd bereikbaar.
Bel 0182 - 525 606 en kies optie 1.


IS DE AFSPRAAK ECHT NODIG?

Voor tips en adviezen kun je kijken op Thuisarts.nl en Moetiknaardedokter.nl.

---

DIGITAAL EEN AFSPRAAK MAKEN

Je kunt een afspraak maken met Mijngezondheid.net. 

Lees hier hoe dit werkt.

Benieuwd naar onze digitale mogelijkheden?

---

WANNEER KAN JE BELLEN

Je kunt een afspraak maken tussen 8 uur in de ochtend en 5 uur in de middag. Alleen tijdens onze pauzes nemen we niet op. De ochtendpauze duurt van half 10 tot 10 uur. De middagpauze duurt van 12 uur tot half 2. Ons nummer is 0182 - 525 606. Vervolgens kies je optie 3.


Afspraak maken aan de balie

De balie is open van 8 uur in de ochtend tot 5 uur in de middag. Met uitzondering van de pauze van kwart voor 10 tot 10 uur en van half 1 tot 1 uur.


Als wij dicht zijn

Elke dag sluiten wij in de avond. Ook in het weekend en op feestdagen zijn we gesloten.

Als wij gesloten zijn, kan je bij spoed naar de huisartsenpost. Het telefoonnummer van de huisartsenpost is 0182 – 322 488.

Het adres van de huisartsenpost is Bleulandweg 10 in Gouda.

Over uw afspraak

Hoe lang duurt een afspraak?

Een afspraak bij de huisarts duurt 15 minuten. In die tijd kun je één klacht bespreken. Heb je meerdere klachten? Of denk je meer tijd nodig te hebben? Laat het ons weten als je een afspraak maakt.

Graag horen we waarvoor je komt. Dan kunnen we daar rekening mee houden.

Afspraak verzetten of afzeggen

Kan een afspraak niet doorgaan? Bel dan tijdig af. Dan gebruiken we die tijd voor andere patiënten. Als je niet verschijnt zonder afmelding, dan ontvang je hiervoor een waarschuwing. Als het nogmaals gebeurt, sturen wij je een rekening van 10 euro of 20 euro (afhankelijk van het soort afspraak). Deze rekening moet je aan de balie betalen voordat je weer een afspraak kunt maken of herhaalrecepten kunt bestellen.

Wat neem je mee?

Als je veel medicijnen slikt, is het handig om een lijstje te maken. Schrijf op welke medicijnen je gebruikt en neem die lijst mee.

Kom niet te vroeg en niet te laat

Het is belangrijk dat je op tijd komt. Probeer ongeveer vijf minuten van tevoren aanwezig te zijn. Op die manier wordt de wachtkamer niet te vol en loopt jouw afspraak niet uit.

Extra informatie

Assistente

De assistente geeft deze zorg:

  • Bloeddruk meten
  • Suiker meten
  • Nakijken van wonden
  • Prikken, bijvoorbeeld de prikpil
  • Oren uitspuiten
  • Uitstrijkjes
  • Hartfilmpjes (ECG's) maken

Terugbelverzoek

Wij hebben een telefonisch spreekuur. Dan kan je bellen met de dokter. Dit spreekuur is bedoeld voor kleine klachten en korte adviezen. Wil je langer met de dokter praten? Dan kan je een afspraak maken.

Wil je met de dokter bellen? Bel dan in de ochtend eerst naar de assistente. Dan kan je vertellen waarover je wil praten. De assistente regelt dan dat de dokter jou opbelt. De dokter belt je aan het begin van de middag.

Afspraak thuis

De meeste patiënten komen naar de praktijk. Hier hebben we de beste spullen om mensen te helpen. Maar soms kunnen mensen echt niet komen. Bijvoorbeeld omdat ze heel erg ziek zijn. Dan gaat de dokter naar het huis van de patiënt.

Kan jij niet naar de praktijk komen? Dan kan je de assistente vragen om een afspraak thuis. Zij zal vragen naar je klacht. Dan kan ze beslissen of de dokter naar je toe komt.

Let op: afspraken thuis zijn niet bedoeld voor mensen zonder fiets of auto. Ook dan moet je zelf naar de praktijk komen.

Moet ik naar de dokter?

Twijfel je of je naar de dokter moet? Op www.moetiknaardedokter.nl kan je het testen. Eerst
vul je een lijst met vragen in. Daarna weet je of je een afspraak moet maken.

Als je twijfelt, kan je ook altijd bellen met onze assistente.

Meer weten over klachten?

Op de website Thuisarts.nl staat informatie over ziektes. Deze informatie is samengesteld door dokters. Daarom is deze website betrouwbaar.